Льотчик назвав кількість винищувачів F-16, необхідних для паритету з росіянами

Пілот назвав кількість F-16 для паритету
Пілот назвав кількість F-16 для паритету

Україні потрібно 200 винищувачів F-16 для встановлення паритету з Росією

Україні потрібно мінімум 200 винищувачів F-16 для забезпечення паритету з Росією на повітряному просторі, заявив полковник Повітряних сил ЗСУ Олександр Лиходід. Він вважає, що 10-20 літаків на фронті не мають суттєвого значення, особливо коли треба навчитися керувати винищувачами F-16 в умовах війни.

За словами Лиходіда, F-16 буде основною машиною Повітряних сил України, у той час як керівництво країни розглядає можливість придбання інших типів винищувачів, які, на його думку, не зможуть забезпечити такий же рівень ефективності. Він також зазначив, що для експлуатації винищувачів F-16 найкраще підходить співпраця зі Заходом, оскільки інші машини мають різні замінні запчастини.

За думкою пілота, щоб забезпечити безпеку в різних регіонах України, країні потрібно близько 200 винищувачів. Він назвав чотири напрямки, на яких потрібно забезпечити оборону: Харківський напрямок, Донецьк, Запоріжжя та Львів, а також центральну Україну.

Нагадаємо, Сполучені Штати розглядають можливість передачі Україні ракет середньої дальності для винищувачів F-16 в рамках нового пакета військової допомоги на $375 млн. Також, Данія у найближчий час обіцяє передати Україні додаткову партію винищувачів F-16.

Згідно зі статтею у The New York Times, до 2024 року Україна зможе мати не більше десяти винищувачів F-16 на полі бою.

Читайте також