Луганщина в окупації: Гайдай розказав про критичну ситуацію в регіоні

На захоплених територіях Луганської області заборонять ліки місцевих виробників. До продажу допускатимуть лише російські.

Водночас пенсіонерам у так званій ЛНР доведеться звернутися за пенсіями ще раз, повідомив очільник військової адміністрації Луганської області Сергій Гайдай 28 січня.

"Тижні черг, вимагання паспорта РФ, значні затримки, зокрема, у січні. А тепер ще й переоформлення пенсій, яке від березня триватиме протягом року. Окупанти на це сподіваються", ідеться в повідомленні.

Для забезпечення Лисичанська водою росіяни вирішили посеред міста пробурити 15 свердловин.

"Минуло пів року від захоплення Лисичанська. Місцевим, що залишилися, обіцяли полагодити комунікації упродовж лічених тижнів. Люди без централізованого водопостачання й досі. Втім, російськими фахівцями запропоновано спрощене рішення пробурити 15 нових свердловин, а також встановити водонапірні вежі для забезпечення Лисичанська, Горського та Золотого водою. ХХІ сторіччя було в місті до російської агресії", зазначив Гайдай.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

До держдуми Російської Федерації внесли проєкт базового закону про особливості регулювання у сфері охорони здоров'я, обов'язкового медичного страхування та обігу лікарських засобів у "нових регіонах". Документ дозволяє використовувати до 1 січня 2025 року на території так званої ЛНР незареєстровані ліки, допущені до ввезення в РФ. Однак, до цього ж терміну дозволяється й використання препаратів, вироблених на територіях "нових суб'єктів".

"Тобто, пізніше свій бізнес можна зачиняти тільки російська монополія. Водночас, деякі ліки, які не відповідають вимогам закону, пропонується дозволити застосовувати до закінчення їхнього терміну придатності. Тобто, що ввезли до аптек та медзакладів будь-якими шляхами посеред війни використовуватимуть доки це можливо. Наприклад, знеболюючі, доки не придбають усе. До речі, воно користується попитом у Хрустальному, де в приміщенні міської лікарні окупанти розгорнули "польовий шпиталь", додав очільник ЛОВА.

Авіація ЗСУ протягом минулої доби завдала вісім ударів по районах зосередження живої сили, озброєння і військової техніки противника, а також удар по позиціях зенітно-ракетних комплексів. Окрім того, українські воїни знищили ворожий літак Су-25, вертоліт Мі-8 та два безпілотники типу "Суперкам".

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за добу уразили два пункти управління окупантів, дві позиції протиповітряної оборони противника та п'ять районів зосередження його живої сили.