Львів візьме кредит на 60 млн грн для будівництва крематорію

Кредит на будівництво крематорію у Львові
Кредит на будівництво крематорію у Львові

Львівське комунальне підприємство "Муніципальна обрядова служба" планує взяти кредит на будівництво крематорію на Голосківському цвинтарі у Львові. Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

"Комунальне підприємство планує отримати кредит у розмірі до 60 млн грн з допомогою невідновлюваної кредитної лінії одного з державних банків, який готовий надати пільговий кредит за програмою "Доступні кредити 5-7-9%". Вибір банку та умови договору будуть обговорюватися з депутатами", - розповів Орест Тимчишин, директор департаменту житлового господарства та інфраструктури міськради.

За словами Тимчишина, крематорій у Львові необхідний з декількох причин:

обмеженість місця на кладовищах. Львів обмежений у площі для нових кладовищ, а розширення існуючих є проблематичним через щільну забудову міста й обмежену доступність землі;

кремація є більш екологічним варіантом, ніж звичайне поховання, оскільки вона зменшує навантаження на грунт, підземні води та повітря;

поховання урни з попілом - це більш економічний варіант в порівнянні з традиційним похованням.

Нагадаємо, що перші поховання на Національному військовому меморіальному кладовищі, яке будується неподалік від Києва на території Гатненської територіальної громади, відбудуться до кінця осені. Наразі оголошено тендер на будівництво першої черги комплексу, яка включає облаштування секторів поховань, автостоянки, під'їзної дороги, огорожі, інженерних мереж та колумбарної стіни.

До речі, російські регіони вже планують витратити понад 225 млн рублів на розширення цвинтарів у 2023 році, що вдвічі більше, ніж у 2022 році, і майже в шість разів більше, ніж у 2020-му.

Читайте також