Маляр повідомила хороші новини з району Бахмута і не тільки

В районі Бахмута і ще на декількох напрямках у Донецькій області є просування українських сил.

Бої наразі тривають запеклі, оскільки російські окупанти всіляко намагаються не допустити просування ЗСУ. Про це в ефірі телемарафону повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр, передає Gazeta.ua.

"Справді, наразі у нас відбувається оборонно-наступальна операція. У нас комплекс заходів, і я ще раз наголошую: не робити акцент виключно на наступальних діях. Це спектр різних дій, зокрема й наступальних", наголосила вона.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

За її інформацією, мова йде про фланги навколо міста й інші напрямки.

"Сьогодні в нас також є успіхи. Ми говоримо про фланги навколо Бахмута і про інші напрямки, про які пізніше зможемо детальніше розповісти. Там є просування наших військ", сказала Маляр.

На уточнювальне запитання про те, на яких конкретно напрямках просунулися українські воїни, Маляр сказала, що йдеться про Донецьку область.

Збройні сили України значно просунулися на фронті на Бахмутському напрямку. Наші воїни досягли успіхів під час контратак на півдні країни та на Донбасі.

Ситуація у Харківській та Луганській областях залишається напруженою, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). Запеклі бої на Донеччині тривають.

Напередодні ЗСУ здійснили обмежене просування на північ і південний захід від Бахмута Донецької області. Захисники ведуть наступальні операції на східному фронті в районі міста-фортеці і просунулися на 200-1600 м у напрямку Оріхово-Василівки, а також від 100 до 700 м біля Іванівського та Кліщіївки.

Просування від 300 м до 1 км в напрямку Залізнянського та Богданівки підтвердив речник Східного угруповання військ України полковник Сергій Череватий.