Масований російський удар по Україні та теракт у Москві. Головне за 22 березня

Масований російський удар по Україні, теракт у Москві, принцеса Уельська зізналася, що має рак. «Главком» склав добірку новин 22 березня, щоб ви були в курсі головних подій:

Принцеса Уельська Кейт Міддлтон зізналася, що має рак

Принцеса Уельська Кейт Міддлтон лікується від раку. Як повідомив Кенсінгтонський палац, майбутня королева зараз проходить курс хіміотерапії, який розпочався в лютому. 42-річна Кейт Міддлтон була госпіталізована 16 січня для «серйозної операції на черевній порожнині», яка виявилася успішною. Після операції вважалося, що її стан не є онкологічним, але післяопераційні тести підтвердили наявність раку.

Масова стрілянина і вибухи у Москві

Сьогодні ввечері, 22 березня, у концертному залі «Крокус сіті Хол» під Москвою розпочалася стрілянина. Очевидці повідомляють про велику кількість загиблих.

Декілька людей у військовій формі відкрили стрілянину з автоматичної зброї. Нападників було мінімум п'ятеро, як показують кадри з місця подій.

За даними Telegram-каналів, загинули щонайменше 40 осіб, а понад 100 були поранені станом на 20:15.

Пізніше концертний зал загорівся і над ним піднімалися клуби чорного диму. Свідки також заявляли про вибух.

Крім того, понад 100 людей застрягли у вогні в будівлі «Крокус сіті Хол». Пожежу неможливо було загасити, оскільки чекали спецпідрозділи.

НАЗК припинило вести список міжнародних спонсорів війни

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) повідомило, що більше не буде вести свій реєстр міжнародних спонсорів війни, який обурив деяких партнерів України. Цю інформацію НАЗК передає Міжвідомчій робочій групі з реалізації державної санкційної політики з розділу «Міжнародні спонсори війни» порталу «Війна і санкції».

Масований російський удар по Україні

Уночі та вранці 22 березня українські енергооб'єкти в різних регіонах України потрапили під масований російський удар.

Внаслідок обстрілів пошкодження отримали Вінницька, Івано-Франківська, Львівська, Хмельницька, Запорізька, Одеська, Дніпропетровська та Харківська області. В деяких з них було аварійне відключення електроенергії.

Крім того, для стабілізації роботи системи вимушено здійснено відключення в Донецькій, Сумській, Полтавській та Кіровоградській областях, щоб оцінити наслідки атак і здійснити подальше відновлення.

Варто відзначити, що під час ранкової атаки на Дніпровську ГЕС було влучено вісім російських ракет. Станція була відключена від роботи.

США закликали Україну припинити атаки по російських НПЗ

Сполучені Штати закликали Україну припинити атаки на енергетичну інфраструктуру Росії, оскільки це може призвести до зростання світових цін на нафту і бензин у США, а також завдати шкоду переобранню Джо Байдена на посаду президента. Про це повідомляє Financial Times.

Джерела видання повідомили, що посолення Вашингтона декілька разів зверталися до керівників СБУ та ГУР Міністерства оборони з попередженнями. Ці розвідувальні підрозділи безперервно розширювали свої програми безпілотників для проведення ударів по російських об'єктах на суші, морі та в повітрі з початку російського вторгнення в лютому 2022 році.

Читайте також:

  • Атестат та диплом у смартфоні: «Дія» запустила освітні документи
  • У РФ скаржаться, що росіян на Олімпіаді будуть нагороджувати під похоронний марш
  • Соратниця Трампа ініціювала відставку спікера Палати представників – ЗМІ
  • ЗСУ повідомили, коли росіяни спробують здійснити новий наступ
  • Уряд схвалив підвищення акцизів на пальне