Масштаби руйнувань у Бахмуті: британська розвідка показала супутникові знімки

Знімки з розвідки: руйнування у Бахмуті
Знімки з розвідки: руйнування у Бахмуті

Руйнування міста Бахмут російськими окупантами

Супутникові знімки розкривають масштабні руйнування міста Бахмут на Донеччині, які були спричинені російськими окупантами. Згідно зі зведеннями міністерства оборони Великої Британії, під час наступу російських військ на Бахмут, місто було розруйноване через інтенсивні бої та обстріли будівель.

"Під час російського наступу з метою захоплення Бахмута інтенсивні бої та невибірковий обстріл будівель призвели до значних руйнувань по всьому місту. Школи, вокзали та житлові будинки, а також інша цивільна інфраструктура були пошкоджені, а в деяких випадках зруйновані"

На супутникових знімках видно руйнування стадіону, школи та залізничного вокзалу в Бахмуті.

Нагадаємо, що в результаті нічного нападу російських безпілотників на Київщину 11 серпня загинули батько та його чотирирічна дитина. Ракетний снаряд потрапив у їх будинок, що призвело до руйнування та пожежі.

Дмитро Лубінець, уповноважений Верховної Ради України з прав людини, відреагував на смерть цивільних осіб. Він заявив, що світ повинен відреагувати на ці розстріли, які відбуваються щодня на Україні.

Також стала відома інформація, що під час нічного нападу 11 серпня, бойові безпілотні літальні апарати та балістичні ракети, схожі на "Іскандер-М" або північнокорейську KN-23, намагалися атакувати Київ. Але завдяки системам протиповітряної оборони ударні дрони ворога були збиті в повітряному просторі столиці України.

Читайте також