Медведчук вирішив поновити свідоцтво адвоката: яке рішення ухвалив суд

Відмова Медведчуку у поновленні свідоцтва адвоката

Київський окружний адміністративний суд відмовив Віктору Медведчуку у поновленні свідоцтва про право на зайняття адвокатською діяльністю. Його позиція і мотиви були розглянуті уважно і рішення суду було винесено на користь заповідачів. Цю інформацію підтверджує громадська ініціатива "Голка".

Медведчука обвинувачували в державній зраді, адвокат Ілля Костін на чолі з Романом Титикалом звернувся до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії з метою позбавлення Медведчука права займатися адвокатською діяльністю.

"Був складний розгляд нашої скарги. Ми навіть були вимушені заявити відвід одному з членів дисциплінарної комісії Бірюковій, яка, на наш погляд, мала відношення до бізнес діяльності Медведчука. Права на заняття адвокатською діяльністю Медведчука позбавили у травні 2023 року і Медведчук звернувся до суду, аби це оскаржити. І от кілька днів тому він програв суд і вже навіть є текст рішення", - зазначив Костін.

Медведчук вважає, що члени комісії були упередженими і на них тиснули. Він також звернув увагу на тісні стосунки між одним з адвокатів Титикалом та членами Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії Київської області, оскільки Титикал протягом деякого періоду був членом Ради адвокатів Київської області в складі кваліфікаційної палати.

Адвокатом Медведчука у суді був Олексій Калінніков, який раніше представляв інтереси Віктора Пшонки. Калінніков є викладачем на сайті Вищої школи адвокатури Національної асоціації адвокатури.

Національна асоціація адвокатури України, об'єднання, яким керує Лідія Ізовітова, видає свідоцтва адвокатам. Ця організація втрачає право займатися адвокатською діяльністю адвокатів, які не виконують вимоги та не сплачують внески.

Адвокат Ілля Костін звертає увагу на бездіяльність Національної асоціації адвокатури щодо адвокатів-зрадників, які беруть участь у катуваннях українських полонених.