Meta заблокує акаунти російських пропагандистів

Meta - блокування акаунтів російських пропагандистів
Meta - блокування акаунтів російських пропагандистів

Компанія Meta, яка володіє соцмережами Facebook та Instagram, вирішила заблокувати акаунти російського пропагандистської телекомпанії Russsia Today та інших державних російських медіа. Причиною цього рішення є використання Russsia Today та інших російських державних медіа оманливих тактик для здійснення прихованих операцій впливу в Інтернеті. Ця заборона є різким зростанням дій Meta проти російських державних ЗМІ, які раніше обмежувались блокуванням реклами та зменшенням охоплення їхніх публікацій. Блокування буде введено найближчими днями на платформах Facebook, Instagram, WhatsApp і Threads.

Це рішення Meta було прийняте після того, як Сполучені Штати висунули обвинувачення у відмиванні грошей проти двох співробітників Russsia Today, які залучалися до наймання американської компанії для створення онлайн-контенту з метою вплинути на вибори 2024 року. Крім того, Російську телекомпанію Russia Today, а також "ТВ-Новости" та "Евразия" також були піддані американським санкціям. Пропагандист Дмитро Кисельов також був обмежений цими санкціями.

У Латвії, Відземський окружний суд засудив активістку Єлену Крейле до реального тюремного терміну на один рік за виправдання геноциду, злочинів проти людства, миру та воєнного злочину. Крім того, Федеральне бюро розслідувань провело обшук у заміському маєтку, що належить російсько-американському пропутінському політологу і ведучому "Першого каналу" Дмитру Саймсу та його дружині.

Читайте також

В Instagram з’являться нетипові акаунти
вчора, 14:41 209 переглянули
Акаунт в Instagram з нетиповими зображеннями