Міноборони допустило до експлуатації канадський бронеавтомобіль (фото)

Канадський бронеавтомобіль, затверджений Міноборони (фото)
Канадський бронеавтомобіль, затверджений Міноборони (фото)

Міністерство оборони України оголосило про введення в експлуатацію бронеавтомобіля Roshel Senator MRAP, виробництва Канади. Цей автомобіль приєднався до парку бронетехніки українського війська, який вже налічує понад 20 бронеавтомобілів класу MRAP.

Бронеавтомобіль Roshel Senator MRAP має особливу конструкцію, що забезпечує захист екіпажу та десанту від куль та уламків. Він також має V-подібне днище, яке розсіює енергію вибуху міни чи іншого вибухового пристрою. Автомобіль оснащений посиленою ходовою частиною, повним приводом і потужним турбодизелем. Також він має лебідку та "нічне" світло, що робить його універсальним для фронтових умов.

Міністерство оборони України продовжує модернізувати бронетехніку, розробляючи нові моделі та покращуючи вже наявні. Раніше була оголошена модернізація вітчизняного бронетранспортера "Хорунжий", а також представлено бойову платформу "Лють 2.0" української бригади "Азов".

Держава продовжує вкладати значні кошти у безпеку та оборону. Лише у липні з держбюджету було спрямовано 161,6 млрд грн на ці потреби.

Читайте також