Міноборони повідомило, скільки добровольців рекрутується щомісяця

Добровольці на підготовчих заняттях
Добровольці на підготовчих заняттях

За словами уповноваженого Міноборони Олексія Бежевця, щомісячно в Україні рекрутується близько 6,5 тисяч добровольців. Він зробив це заяву під час відкриття Центру рекрутингу української армії в Черкасах.

За словами посадовця Міністерства оборони, громадянам доступно понад 10 тисяч вакансій в Силах оборони.

«У тому числі кухарів, ремонтників, юристів, операторів БпЛА, медиків та інші. Рекрутуватися можна до всіх Сил оборони, включаючи ЗСУ, Національну Гвардію України, Службу Безпеки України, Державну прикордонну службу України та інші», - заявив він.

Наразі вже понад 17 тисяч громадян звернулися до мережі центрів по всій Україні, яку створив Міноборони спільно зі земельними органами державної влади та місцевою самоврядуванням. Вони всі отримали консультацію від фахівців-рекрутерів, що пройшли спеціальне навчання.

Раніше члени комітету Ради з нацбезпеки, розвідки та оборони висловилися за зниження мінімального віку призову з 25 до 20 років. Однак, Генеральний штаб заявив, що наразі немає потреби в такому зниженні.

Також Сухопутні війська ЗСУ видали директиву про заборону мобілізації громадян віком від 18 до 25 років, які мають обмежені можливості.

За підсумками останніх шести місяців в рекрутингових центрах, від 17 до 20 відсотків усіх громадян, що звернулися з наміром служити за контрактом у ЗСУ, являють жінки.

Читайте також