Мовчунка Яна Клочкова перебралася до окупованого Криму – ведучий

Ведучий та шоумен Слава Дьомін заявив, що найтитулованіша спортсменка України в історії Олімпійських ігор Яна Клочкова після повномасштабної війни виїхала до окупованого Криму.

Там разом із сином живе у своїх батьків. Про це Дьомін розповів у програмі "СлаваПРО".

За півтора року Клочкова ніяк не прокоментувала повномасштабну російське вторгнення. Спортсменка вдає, ніби взагалі нічого не відбувається.

Свій профіль в Instagram плавчиня закрила, однак сторінки у російських соцмережах не видалила, каже Дьомін.

"Таке враження, що Клочкова живе в іншій реальності. Хоча не будемо забувати з ким свого часу вона товаришувала. Нагадаю, що 2006-го Яна була близька до українського президента-втікача Віктора Януковича. І навіть була обрана депутатом харківської міської ради від "Партії регіонів. Мама плавчині Олена Синявська ще 2021-го року у Facebook продовжувала постити георгіївські стрічки", прокоментував ведучий.

Яна Клочкова - українська плавчиня, чотирикратна олімпійська чемпіонка на дистанціях 200 та 400 м, срібна призерка - 800 м. Принесла Україні найбільшу кількість золотих олімпійських медалей. Спортсменку тренувало подружжя Ніна та Олександр Кожухи. Ніна Кожух померла у жовтні 2018-го, їй було 74 роки.

У березні 2009-го на пресконференції Клочкова оголосила про закінчення любительської спортивної кар'єри.