МЗС України засудило рішення Монголії не заарештовувати Путіна

Зображення Монголії та Путіна на фоні новини
Зображення Монголії та Путіна на фоні новини

Міністерство закордонних справ України засудило дії уряду Монголії, який дозволив президенту Росії Володимиру Путіну відвідати країну, незважаючи на ордер на його арешт, виданий Міжнародним кримінальним судом (МКС).

За словами речника МЗС України Георгія Тихого, невиконання урядом Монголії обов'язкового ордеру МКС на арешт Путіна є важким ударом по Міжнародному кримінальному суду та міжнародній системі кримінального права.

За його словами, Монголія покладає відповідальність за воєнні злочини Путіна, дозволяючи йому уникнути правосуддя. Міністерство закордонних справ України заявило, що буде співпрацювати з партнерами, щоб наслідки цієї ситуації були для Монголії.

Візит Путіна до Монголії, запланований на 3 вересня, став першим візитом російського президента до держави-учасниці Римського статуту МКС після ордеру на його арешт. За повідомленнями ЗМІ, монгольська влада запевнила Путіна, що не буде його арештовувати. Раніше Міністерство закордонних справ України закликало Монголію виконати свої зобов'язання за Римським статутом та затримати Путіна.

Читайте також