МЗС відреагувало на пропозицію Сікорського віддати Крим під мандат ООН

Крим під мандат ООН: реакція МЗС
Крим під мандат ООН: реакція МЗС

Міністерство закордонних справ України відхилило пропозицію голови МЗС Польщі Радослава Сікорського передати Крим під мандат ООН для проведення «чесного референдуму». Про це повідомили з пресслужби українського МЗС.

У МЗС наголосили, що територіальна цілісність України ніколи не може бути предметом обговорення чи компромісів. Крим – це частина України. Це незаперечний факт.

Відомство також підкреслило, що на боці України стоять сили оборони, міжнародні партнери, Статут ООН та норми міжнародного права.

МЗС зазначило, що Крим є важливим елементом європейської безпеки, а повне відновлення безпеки можливе лише після звільнення всієї території України, включаючи півострів.

Міністерство очікує підтримки партнерів для повернення Росії до поваги міжнародного права і Статуту ООН, виведення її військ та озброєння з території України, відновлення територіальної цілісності і притягнення до відповідальності за агресію проти України та злочини, вчинені на її території.

МЗС підкреслило, що всі зусилля повинні бути спрямовані на досягнення цих цілей, а не задовольнення апетитів Кремля за рахунок інтересів України і міжнародного права.

Нагадаємо, глава МЗС Польщі пропонував передати Крим під мандат ООН. На це Меджліс зреагував своєю позицією.

Читайте також