На Донеччині 260 тисяч людей лишилися без водопостачання: названо причину

Без води на Донеччині: причина
Без води на Донеччині: причина

Північ Донеччини залишиться без води через обстріли

Північ Донеччини лишатиметься без водопостачання на невизначений період. Про це повідомив начальник обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

«Слов'янськ, Краматорськ, Дружківка, Костянтинівка та прилеглі населені пункти, де загалом живе близько 260 тисяч людей, матимуть проблеми з постачанням води через масований ворожий обстріл», – заявив глава регіону.

Філашкін нагадав, що 28 вересня росіяни критично пошкодили два об'єкти «Води Донбасу». За словами посадовця, через великий обсяг пошкоджень відсутня технічна можливість відновлення роботи обладнання.

Організація водопостачання спільно з місцевою владою працює над забезпеченням альтернативних водних ресурсів. Наразі тимчасове постачання технічної води здійснюється із річкового водозабору КП Вода Донбасу», – зазначив очільник обласної військової адміністрації.

Нагадаємо, що сьогодні через наслідки російських обстрілів з 10:15 у частині Харківської та Полтавської областей запроваджувалися аварійні відключення світла. Це було потрібно для недопущення перевантаження обладнання та зниження напруги в мережах обленерго.

Результативна робота протиповітряної оборони проти атак Росії

Вночі 3 жовтня Росія атакувала Київщину за допомогою дронів. Завдяки протиповітряній обороні, атаки були успішно зупинені.

Крім того, через авіаційні удари, завдані ворогом у Харкові та Золочеву 2 жовтня ввечері, постраждали 13 осіб, включаючи одну дитину.

Читайте також