На фронті в Україні загинув колишній рейнджер ірландської армії Роберт Діган

На фронті загинув Роберт Діган
На фронті загинув Роберт Діган

Україну втратила ще одну бойову втому. 29-річний Роберт Діган, колишній рейнджер ірландської армії, загинув у боях. За інформацією Irish Times, він був смертельно поранений на фронті минулого четверга.

Неясно, чи вдалося українським військовим знайти останки Дігана. Однак кілька джерел із Ірландії повідомили, що роботи ще тривають.

Той факт, що Діган не мав жодних зв'язків з Україною до вторгнення Росії, не завадив йому бути впевненим, що росіяни повинні бути переможені. Видання пише, що він був характеризований як людина з принципами, яка завжди була готова виконувати свою роль і воювати на боці України. Навіть після двох років тому поранення, він завжди мав намір повертатися до війни.

У жовтні 2022 року, коли Діган перебував на службі, він потрапив під вибух і зазнав серйозних поранень. Повернувшись у Ірландію, він пройшов лікування та реабілітацію, але все ж повернувся до України на початку цього року.

Діган був членом спецпідрозділу "Стугна", який брав участь у складних і небезпечних місіях. Українські військові знали його як бійця, що несе відповідальність за життя своєї команди і відступаючи від російських військ, загинув.

11 років тому Діган вирішив пов'язати своє життя з військовою справою і вступив до ірландської армії, де став рейнджером у 2017 році.

Нагадаємо, що українські Збройні сили також втратили грузинського бійця Віктора Кіпрітіді, який воював пліч-о-пліч з українськими військовими.

Читайте також