На фронті загинула снайперка Катерина Шинкаренко

Загибель снайперки Катерини Шинкаренко, яка боролася за Україну

Під час відступу наших військ із Авдіївки, в боях із ворогом загинула снайпер роти снайперів 53-ї окремої механізованої бригади Катерина Шинкаренко. Про це інформував Юрій Слобожанський.

«Із сумом повідомляю. Шинкаренко Катерина Сергіївна, позивний «Віскі», Катруся, снайпер роти снайперів 53 ОМБР, нагороджена орденом «За мужність» ІІІ ступеня, відзнакою Генерального штабу «Золотий хрест» та відзнакою Міністерства оборони України «Хрест доблесті» – на великий сум на щиті... Назавжди 30-ть», – повідомив Слобожанський.

Вона загинула 22.02.2024 разом з групою, під час відбиття прориву ворога під час відходу наших військ з Авдіївки. Місце загибелі - Ласточкине-Сіверне. Тіла лишилися в тилу ворога без можливості евакуації. Цього тижня нам вдалося повернути їх додому, а вчора завершили всі офіційні процедури з встановлення та ідентифікації», - додав Слобожанський.

Блок галереї

Поховання снайперки відбудеться у місті Острог.

Снайперка Катерина Шинкаренко залишила чоловіка та сина Деніса.

Раніше на фронті загинув актор Житомирського академічного українського музично-драматичного театру імені Івана Кочерги Андрій Доманський, який на початку ворожого вторгнення добровольцем приєднався до війська.

Нагадаємо, що також загинув актор Коломийського академічного драматичного театру імені Озаркевича, Рівненського академічного музично-драматичного театру та учасник народного ансамблю танцю «Сварга» Володимир Федінчук.