На Харківщині фермерка примушувала переселенців працювати за їжу

Переселенці працюють за їжу на фермерці у Харківщині
Переселенці працюють за їжу на фермерці у Харківщині

Жителька Харківщини, яку підозрюють у торгівлі внутрішньо переміщеними людьми, була викрита правоохоронцями. За даними слідства, фермерка обіцяла людям гідні умови праці, але потім примушувала їх жити в сараї та працювати за їжу. Про це повідомляє поліція Харківської області.

Зловмисниця підшукувала бездомних людей, які втратили свої домівки через вторгнення. Вона шукала таких людей на залізничних та автомобільних вокзалах, а також на ринках Харківської області.

"Залучені особи, які змушені були залишити свої домівки через військову агресію Російської Федерації, легко погоджувалися на пропозицію зловмисниці. Вона обіцяла їм нормовану робочу добу, заробітну плату, гідні умови проживання та харчування. Проте фактично люди жили в непристойних умовах, не отримували достатньо їжі", - розповіли у поліції.

Поліцейські здійснили обшуки та знайшли трьох постраждалих, серед яких були 50-річна жінка та два чоловіки віком 59 та 56 років. Жінці було повідомлено про підозру у торгівлі людьми (ч. 2 ст. 149 ККУ). За це їй загрожує позбавлення волі від 5 до 12 років з можливою конфіскацією майна.

Цитата:

"Управління капітального будівництва Хмельницької міської ради 30 липня опублікувало на "Прозорро" повідомлення про підготовку угоди щодо будівництва житлових будинків для внутрішньо переміщених осіб. Проєкт коштуватиме 8,39 млн євро."

Нагадаємо, що українці, які мають житло на окупованій території або в зоні бойових дій і переїхали на контрольовану Україною територію, не можуть претендувати на компенсації за програмою "єВідновлення". Але влада працює над рішенням цього питання.

Читайте також