На Хмельниччині пролунали вибухи після пусків «Кинджалів»

Вибухи на Хмельниччині після пусків Кинджалів
Вибухи на Хмельниччині після пусків Кинджалів

У Хмельницькій області чули вибухи під час масштабної повітряної тривоги

Після оголошення масштабної повітряної тривоги по Україні у Хмельницькій області було чутно вибухи. Російські окупанти атакували область ракетами "Кинджал". Про це повідомляє "Суспільне".

Як зазначили Повітряні сили, російські війська запустили дві ракети "Кинджал" в напрямку Старокостянтинова. Зокрема, росіяни вже не вперше намагаються атакувати населений пункт.

Зазначимо, Хмельницька область - регіон, куди за час повномасштабної війни прилітає чи не найбільше ворожих "Шахедів". Нещодавно моніторинговий телеграм-канал-мільйонник "Николаевский Ванёк" оприлюднив цікаву статистику повітряних атак Росії на Старокостянтинів: з серпня 2023 року по місту випущено понад 60 крилатих ракет ("Калібри" або ракети з бортів ТУ-95мс); до 10 "Кинджалів" (МіГ-31К); понад 130 "Шахедів". Більшість (десь 95%) зі всього цього було збито силами ППО (крім "Кинджалів", бо збивати їх там нічим).

Нагадаємо, станом на 16:55 у Києві та низці областей України була оголошена повітряна тривога. Вона пов'язана з ракетною небезпекою через зліт МіГ31-К.

Як відомо, виробництво зброї коштує Російській Федерації щомісяця близько $1,2 млрд. Зокрема, $1,1 млрд з цієї суми йде на виробництво ракет, натомість на дрони - близько $100 млн.

До слова, ефект від знищення українськими бійцями військових складів у Росії, ймовірно, настане протягом двох-трьох тижнів. Окупантам доведеться розставляти пріоритети у своїх діях на фронті.

Читайте також