На Київщині чоловік напав на сусідів через українську мову: який наразі стан постраждалих

Чоловік напав на сусідів через українську мову
Чоловік напав на сусідів через українську мову

Житель Бучі побив сусідку та її сина за розмову українською мовою

У селищі Буча Київської області стався інцидент, в результаті якого один чоловік побив свою сусідку Валентину Буяло та її сина через заклик розмовляти українською мовою. Зараз кожен з постраждалих перебуває у різних станах, саме жінка постраждала найбільше. Про це повідомила адвокатка Катерина Українцева, яка представляє інтереси сім'ї.

«Жінка, яка розмовляє українською, і яка прикро втратила свого чоловіка у російсько-українській війні у 2016 році, звернулася до російськомовного сусіда з проханням перейти на українську, оскільки війна з російською пропагандою триває вже 11 років...», - зазначила адвокатка.

За словами адвокатки, сусіди домовились і розмова про мову більше не піднімалась. Вони зустрічалися в під'їзді, вітатися і їздили разом в ліфт. Але через місяць той самий сусід прийшов до жінки з брусом у руках і побив трьох членів родини, звернувшись до них зі словами: «Вам не подобається, як я розмовляю?», - пригадала адвокатка події.

Катерина Українцева зазначила, що відбувається досудове розслідування цього нападу на сім'ю. За її словами, правоохоронні органи уже провели деякі важливі слідчі дії.

Адвокатка також зазначила, що стан кожного члена сім'ї є різним, найскладніший у матері.

Наслідки нападу

В результаті нападу сусіда Валентина Буяло отримала черепно-мозкову травму, струс мозку, а також повідомлялося про можливий інсульт. Брусом постраждав також неповнолітній син, який намагався захистити свою матір. Дитина також отримала травми.

Раніше Міністерство освіти та науки виразило підтримку забороні розмови російською мовою на перервах у школах.

Збільшення числа скарг на порушення мовного закону в Києві

Слід зазначити, що Київ займає перше місце за кількістю скарг на порушення мовного закону. За перше півріччя 2024 року було зареєстровано 365 скарг у столиці.

Читайте також