На Криворізькому коксохімічному заводі сталася аварія: місто накрила хмара їдкого диму

На Криворізькому коксохімічному заводі сталася аварія: місто накрила хмара їдкого диму

У Кривому Розі на Коксохімічному заводі сталася аварія

Місто Кривий Ріг в Дніпропетровській області було охоплено густою хмарою диму через аварію на Коксохімічному заводі. Про це повідомило місцеве медіа «Свої. Кривий Ріг» з посиланням на пресслужбу «АрселорМіттал Кривий Ріг».

Зазначимо, що Коксохімічний завод є частиною Криворіжсталі, який нині називається ВАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг».

Пресслужба прокоментувала ситуацію з хмарою, що накрила Кривий Ріг: «Сьогодні близько 05:00 год сталося раптове відключення деяких виробничих потужностей від зовнішньої енергосистеми. Виробники змушені були вжити кризові заходи для збереження виробничого обладнання, зокрема обладнання коксохімічного виробництва та забезпечення безпеки працівників. Нажаль, видимі наслідки були помітні в місті».

Пресслужба повідомила, що енергопостачання вже відновлено і ситуація під контролем.

Нагадаємо, що французька зброя Thales уклала три угоди з українською оборонною промисловістю на виставці Eurosatory з метою підтримки фронту і обороноздатності. Згідно з першою угодою, компанія планує створити спільне підприємство в Україні, яке буде займатися виробництвом засобів радіоелектронної боротьби, обладнання тактичного зв'язку, систем та радарів протиповітряної оборони.

Крім того, німецька компанія Rheinmetall веде перемовини щодо створення виробничої лінії 155-мм артилерійських снарядів в Україні.

Читайте також: