На Луганщині окупанти стріляють один в одного: Гайдай розповів про хаос в армії РФ

На території Луганської області у лавах ворога воюють різні підрозділи, серед яких "Ахмат" та нещодавно створений "Шторм Z".

Тому часто між цими формуваннями виникають конфлікти, коли вони буквально стріляють один в одного. Про це "24 Каналу" розповів колишній голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Він зауважив, що російські підрозділи не співпрацюють між собою це певним чином іде нам на користь.

Гайдай зазначив, що до Луганської області ворог стягнув представників різних підрозділів. Зокрема, тут присутні так звані підрозділи "ЛНР", "Барс", "Ахмат", зеки під назвою "Шторм Z", а також регулярні війська Росії.

"Тобто спостерігаємо, що постійно через Луганськ у районі Старобільська військ достатньо", сказав ексголова ОВА.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

За його словами, там і особовий склад, і техніка, і паливно-заправні автомобілі. Тобто відбувається достатньо великий рух техніки та живої сили. І там вони всі на купу.

Водночас він додав, що це певним чином йде нам на користь, тому що ці підрозділи не співпрацюють між собою. У них немає нормального бойового злагодження.

"Тому іноді навіть відбуваються ситуації, коли вони просто один з одним починають стрілятися", заявив Гайдай.

Він додав, що підрозділи "Ахмат", зокрема, навіть беруть участь у штурмах на Білогорівському напрямку. Практично все необхідне вони привозять із собою, зокрема й техніку.

"Звісно ж, як і будь-який російський підрозділ, вони можуть також "віджимати" техніку в інших окупантів. Хоча жодних результатів ці "ахматівці" наразі не показали", додав Гайдай.

В районі Бахмута і ще на декількох напрямках у Донецькій області є просування українських сил.

Бої наразі тривають запеклі, оскільки російські окупанти всіляко намагаються не допустити просування ЗСУ. Про це в ефірі телемарафону повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

На уточнювальне запитання про те, на яких конкретно напрямках просунулися українські воїни, Маляр сказала, що йдеться про Донецьку область.