На Миколаївщині окупанти атакували енергетичну інфраструктуру

Оперативний прикордонний з'їзд до пункту прикордонного контролю внаслідок атаки окупантів
Оперативний прикордонний з'їзд до пункту прикордонного контролю внаслідок атаки окупантів

Російські війська вдарили по енергетичних об'єктах у Миколаївській області

У ніч на 17 жовтня російські війська здійснили атаку на енергетичні об'єкти у Миколаївській області. Про це повідомив голова Миколаївської обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Кім.

У цій області протиповітряна оборона працювала протягом ночі для відбиття ворожої атаки.

Атака призвела до знеструмлення. Енергетики вже відновили постачання більшості споживачів, але ще триває робота над відновленням електропостачання для всіх.

Енергетики вже відновили більшу частину споживачів, роботи продовжуються. Постраждалих немає

Нагадаємо, вчора у Миколаєві та деяких районах області було припинено постачання електроенергії. За останніми даними, 205 тисяч людей залишаються без світла.

Раніше міністр закордонних справ Андрій Сибіга заявив, що російські війська готуються до атак на об'єкти ядерної енергетики в Україні.

Також повідомлялося, що сім важливих електропідстанцій, які необхідні для роботи атомних станцій, були окреслені як особливо важливі для місії Міжнародного агентства з атомної енергії. Пошкодження цих підстанцій можуть не тільки призвести до зупинки електроенергетики на атомних електростанціях, але й створити загрозу аварійним ситуаціям.

Варто зазначити, що енергетична система України готується до зимового сезону з високим рівнем готовності через завершення запланованих ремонтів на електростанціях.

Читайте також