На одному з напрямків окупанти атакували понад 35 разів: дані Генштабу

Хід війни Росії проти України триває вже 781-й день. За останню добу відбулося 76 бойових зіткнень. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Атаки ворога на Україну

Загалом ворожа сторона здійснила один ракетний удар і 109 авіаційних ударів, а також випустила 115 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Протягом останньої доби обстрілами зазнали постраждали населені пункти Волфине, Павлівка (Сумська область), Загризове, Борова, Слобожанське, Веселе, Першотравневе, Копанки, Колодязі (Харківська область), Білогорівка (Луганська область), Уманське, Верхньоторецьке, Бердичі, Карлівка, Старомихайлівка, Водяне, Антонівка, Катеринівка, Курахове, Володимирівка, Урожайне, Старомайорське (Донецька область), Березине (Дніпропетровська область), Мала Токмачка, Роботине (Запорізька область).

Більше 110 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей були під артилерійським обстрілом.

Ситуація на фронтах

На Волинському та Поліському напрямках ситуація залишається стабільною.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник посилює свою присутність у прикордонних районах і зміцнює мінно-вибухові загородження вздовж державного кордону.

На Куп'янському та Лиманському напрямках ворог не здійснював наступальних дій.

Захисники на Бахмутському напрямку відбили 36 атак у районах Білогорівка (Луганська область), Верхньокам'янське, Виїмка, Спірне, Роздолівка, Іванівське, Новий, Опитне, Кліщіївка, Андріївка (Донецька область).

На Авдіївському напрямку наші воїни відбили дев'ять атак у районах Новокалинове, Новобахмутівка, Бердичі, Тоненьке, Первомайське та Невельське.

На Новопавлівському напрямку сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Георгіївка, Новомихайлівка, Урожайне (Донецька область), де ворог 22 рази намагався прорвати оборону наших військ.

Загарбники на Оріхівському напрямку шість разів атакували позиції наших захисників у районі Старомайорського (Донецька область) та північно-західніше Вербового (Запорізька область).

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від намірів вибити наші підрозділи з плацдармів на лівобережжі Дніпра. За останню добу відбулись три атаки на позиції наших військ, які були безуспішні.

У той же час, наші воїни продовжують активні операції, завдаючи ворожим військам втрат у живій силі та техніці.

Удари Збройних сил України по позиціях окупантів

Протягом останньої доби авіація наших сил оборони здійснила удари по 11 районах, де розташовані війська, а також одному пункту управління, двом наземним станціям управління безпілотників та одному зенітно-ракетному комплексу ворожої сторони.

Також, ракетні війська завдали удари по двом районам, де зосереджені ворожі війська, та двом технічним засобам протиповітряної оборони ворога.

Нагадаємо, що на основі аналізу ISW, російські війська нещодавно просунулися на південний схід від Часового Яру і продовжують наступальні операції в цьому районі. Також повідомляється, що окупанти досягли незначних успіхів на Донеччині.