На окупованих територіях неможливо поховати людину без паспорта РФ

Похоронити на окупованій території без російського паспорта неможливо
Похоронити на окупованій території без російського паспорта неможливо

За інформацією Східної правозахисної групи, на окупованих територіях України для поховання треба мати російський паспорт.

У повідомленні зазначається, що без договору з компанією "Ритуал" неможливо провести похорон. Ця контора є монополістом у ритуальних послугах на окупованих територіях України. Однак договори можуть укладати лише ті, хто має російський паспорт.

Похорони часто несуть великі фінансові витрати для сімей померлих. Мінімальна вартість поховання становить 80 тисяч рублів.

Компенсація за похорони виплачується лише родичам померлого, які мають російський паспорт. Одержувач повинен пред'явити свій паспорт та реквізити рахунку, на який буде зарахована допомога.

Починаючи з 1 лютого 2024 року, сума компенсації становить не більше 8370,20 рублів.

На окупованих територіях погрожують вигнати тих, хто не отримує російський паспорт. У Скадовську на Херсонщині російські окупанти розпочали процес "націоналізації" майна українців без російського паспорта. Щоб зберегти своє житло, необхідно отримати російський паспорт та зареєструвати його у відповідному органі окупантів у Генічеську.

Читайте також