На озброєнні ЗСУ з’явиться вітчизняний багі «Варан» (фото)

На озброєнні ЗСУ нова вітчизняна техніка
На озброєнні ЗСУ нова вітчизняна техніка

Міністерство оборони україни підтвердило, що український багі з назвою "Варан" був кодифікований та допущений до постачання. Цей транспортний засіб має великі можливості і використовується для різноманітних завдань, таких як перевезення особового складу, евакуація поранених та доставка боєприпасів. Про це повідомляє Міноборони.

Багі "Варан" був розроблений та виготовлений українським підприємством. Він має міцний каркас, який витримує важкі умови експлуатації. Багі оснащений потужним турбодизельним двигуном та автоматичною п'ятиступенчастою коробкою передач. Багато компонентів та механізмів цього транспортного засобу поставляються відомими світовими виробниками автомобілів.

«Варан» був розроблений інженером з великим досвідом в ремонті та експлуатації автомобілів. Вимоги до нього були поставлені військовими: швидкість, маневреність, можливість швидкого ремонту та велика прохідність», - повідомляється у звіті.

Цей двомісний багі має вагу трохи більше тонни, водночас він може перевозить до 500 кг вантажу або тягнути причіп вагою до 300 кг. Об'єм паливного бака дозволяє проїхати до 200 км по важкому бездоріжжю. Максимальна швидкість "Варана" на піску перевищує 100 км/год. Під час випробувань багі жодного разу не перекинувся.

Нагадаємо, що з початку року в Силах оборони України було введено в експлуатацію понад 140 вітчизняних безпілотних авіаційних систем і 33 наземних роботизованих комплекси.

Читайте також