На озброєнні ЗСУ з'явився унікальний всюдихід-амфібія (фото)

Унікальний всюдихід-амфібія для ЗСУ
Унікальний всюдихід-амфібія для ЗСУ

Міністерство оборони України допустило до використання у підрозділах Збройних сил України всюдихід-амфібію «Таха», розроблений українськими інженерами. Про це повідомило Міноборони.

За словами представників відомства, машина може працювати на будь-якій місцевості: болотах, плавнях, глибокому снігу та навіть під час виїзду з води на кригу. Вона є маневреним транспортним засобом завдяки своїм невеликим габаритам і можливості розвертатися на місці.

«Таха» здатна долати перешкоди заввишки понад один метр, а тиск на поверхню від його широких шин менший, ніж тиск людської ноги. Це дозволяє їй рухатися по сипучим і нестабільним ґрунтах.

Універсальний транспорт може перевозити до однієї тонни вантажу або до 10 пасажирів. На суходолі його швидкість досягає 40 км/год, а на воді - до 6 км/год. «Таха» обладнана декількома паливними баками і може працювати на одній заправці понад дві доби.

«Цей транспорт уже використовується на фронті для евакуації, перевезення боєприпасів і продуктів харчування у складних умовах рельєфу місцевості, де інші види військової техніки не можуть впоратися», - заявило Міністерство оборони.

Нагадаємо, що Міністерство оборони кодифікувало для Збройних сил України новий дрон-бомбер під назвою «Чорна вдова», вироблений в Україні.

ЗСУ планують озброїти свої літаки бомбами власного виробництва. Новий комплект планування та наведення розробляється для перетворення некерованих бомб радянського зразка на високоточні боєприпаси. 

Випробувальний політ на Су-24 став важливим кроком у розробці цієї зброї, - повідомив бригадний генерал Повітряних сил ЗСУ Сергій Голубцов.

Читайте також