На Покровському напрямку окупанти застосовують тактику «малих груп» – Bild

На Покровському напрямку окупанти зastosували тактику 'малих груп' - Bild
На Покровському напрямку окупанти зastosували тактику 'малих груп' - Bild

Українські військові повідомляють про застосування російськими загарбниками тактики "малих груп" під час атак на Покровському напрямку. За словами одного з військових, російські загарбники збираються у групах по 50-100 осіб та намагаються закріпитись на околиці міста Селидове перед наступом. Однак вони не можуть зібрати достатню кількість сил для атаки. Саме тому у останні дні противник намагається обійти місто з двох сторін.

Українські військові щодня виявляють на околицях Селидового від 100 до 200 російських військових та ведуть по них вогонь. До останнього укріпрайону перед містом доходить лише 5-10% загарбників, інші гинуть або зазнають поранень.

«Хто зайшов на нашу землю, хто зайшов у наші райони відповідальності, вже живим не йде. Малими групами вони нас зараз взяти також не можуть. Техніку намагалися використати – дійшло до того, що ми затрофеїли у них танк T-72Б3, чим їх дуже розлютили. Тепер вони намагаються взяти нас флангами. Будемо відвертими, трохи у них це виходить, але не настільки, щоб ми почали дуже нервувати», – розповів український військовий.

Нагадаємо, Україна має план перемоги у війні проти Росії, який передбачає п'ять пунктів, включаючи військову та економічну підтримку. Президент Зеленський заявив, що немає альтернативи миру та російська агресія не може бути перенесена на наступний етап.

Зауважимо, що Україна отримала несправні боєприпаси, які вибухають після пострілу. Деяка зброя постачалась з Чехії та США.

Читайте також