На Сумщині окупанти атакували енергообʼєкт: є загиблий та поранені

Енергообʼєкт після атаки окупантів на Сумщині
Енергообʼєкт після атаки окупантів на Сумщині

На території Сумської області російська армія здійснила напад на енергетичний об'єкт, в результаті чого загинув один працівник, а ще семеро отримали поранення. Про це повідомило Міненерго України.

«У Сумській області внаслідок обстрілу території енергообʼєкта було пошкоджено обладнання і укриття, знеструмлені кілька підстанцій. Внаслідок атаки загинув працівник підприємства – 54-річний водій, ще сім працівників отримали поранення та були госпіталізовані», – йдеться у повідомленні.

Також Міністерство енергетики повідомило, що у Запорізькій області внаслідок обстрілу була припинена робота повітряної лінії, що призвело до знеструмлення підстанцій. Також у Чернігівській області внаслідок обстрілу відключились повітряні лінії, і 413 абонентів у 6 населених пунктах залишилися без електропостачання.

Наразі неможливо передбачити, у яких умовах українці пройдуть зимовий опалювальний сезон, оскільки тривають можливі атаки з боку Росії. Уряд займається захистом енергетичних об'єктів першим та другим рівнями захисту.

Відзначимо, що з 9 вересня в Україні підвищується рівень споживання електроенергії.

Крім того, з метою збільшення постачання електроенергії в Україну Європейська комісія працює над вирішенням цього питання.

Раніше колишній голова «Укренерго» Володимир Кудрицький заявив, що українські енергетичні об'єкти мають три рівні захисту, включаючи інженерні укріплення для захисту від російських атак.

Читайте також

У Запоріжжі та Миколаєві пролунали вибухи
сьогодні, 00:47 585 переглянули
Вибухи в Запоріжжі та Миколаєві