На Сумщині за добу зафіксовано 85 вибухів

Вибухи в Сумщині: 85 за добу
Вибухи в Сумщині: 85 за добу

Протягом минулої доби, 23 липня, російські окупанти здійснили 25 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Про це інформує Сумська обласна військова адміністрація. Зафіксовано 85 вибухів.

Обстрілів зазнали: Миколаївська, Хотінська, Юнаківська, Білопільська, Краснопільська , Великописарівська, Есманьська, Дружбівська та Середино-Будська громада.

Хотінську громадау обстріляли з мінометів (14 вибухів). Також 1 ворожий гвинтокрил здійснив пуски 6 ракет типу НАР (6 вибухів). Також Середино-Будська громада зазнала атака 4 ворожими дронами типу «FPV» (4 вибухи).

Також був обстріл з кулемета. Окупанти скинули  2 невстановлених вибухових пристроїв з ворожого БПЛА (2 вибухи) на Юнаківську громаду. Пуски 6 ракет (НАР) з ворожого гелікоптера (6 вибухів). Загарбники обстріляли з дронів Есманьську громаду, де було зафіксовано 6 вибухів.

На щастя, інформації про постраждалих наразі немає. Нагадаємо, що в ніч на 20 липня окупанти атакували об'єкт енергетичної інфраструктури в Конотопському районі Сумської області.

На думку аналітиків, бій біля Журавки на Сумщині може свідчити про те, що окупанти встановили постійну присутність на цих позиціях, потенційно готуючись до наступальної операції в Сумській області, або те, що ці позиції – результат обмеженого транскордонного рейду. 

Читайте також