На Тернопільщині затримано начальника районного ТЦК

Затримано начальника районного ТЦК Тернопільщини
Затримано начальника районного ТЦК Тернопільщини

Поліція повідомила про вручення підозри начальнику територіального центру комплектування та соцпідтримки

У Тернопільській області правоохоронці вручили підозру посадовцю, який вимагав хабар військовозобов’язаного в обмін на відстрочку від мобілізації. Цю інформацію поширив Офіс генерального прокурора.

За процесуального керівництва Спецпрокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру начальнику районного територіального центру комплектування та соцпідтримки. Йому інкримінують одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України) - йдеться у повідомленні.

За даними розслідування, посадовець вимагав у військовозобов’язаного хабар у розмірі 1 тисячі літрів дизеля, що дорівнює 1500 доларів США, в обмін на відстрочку від мобілізації.

Правоохоронці виявили злочинну діяльність посадовця центру комплектування та соцпідтримки і затримали його з гарячим. Йому обрали запобіжний захід - тримання під вартою з рахунку та відсторонили від виконання обов'язків - зазначає Офіс генпрокурора.

Варто нагадати, що територіальні центри комплектування та соціальної підтримки на Волині вимагали хабарі у чоловіків, які перебували в розшуку за ухилення від мобілізації. Вони пропонували зняти їх із розшуку, повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Крім того, Державне бюро розслідувань розкрило і затримало сина посадовця з Вінницького військкомату, який вимагав $20 тисяч за оформлення пакету документів для виїзду за кордон.

Читайте також