На війні загинув прийомний син Головного рабина України

Прийомний син Головного рабина загинув у війні
Прийомний син Головного рабина загинув у війні

Під час захисту України на війні загинув прийомний син Моше Реувена Асмана, головного рабина України. Про це рабин повідомив у своєму пості на Facebook.

У 2002 році ми прийняли 11-річного сироту на ім'я Антон Самборський, але ми дали йому єврейське ім'я Мататьягу на честь героя Маккавеїв, який виступив проти загарбників понад 2200 років тому - події, яка є основою свята Хануки. - зазначив релігійний лідер.

Асман повідомив, що його прийомний син жив з ним і його сім'єю протягом 10 років, але коли доріс до дорослого віку, він вирішив жити самостійно.

Мататьягу одружився, і у травні цього року у нього народилася донька. Але через тиждень після народження дитини його призвали у армію. Після короткого навчання, його одразу відправили на фронт. - додав він.

Останній раз Головний рабин України бачив свого сина 17 липня. А наступного дня під час бою він зник. Його дружина отримала офіційний документ про його загибель.

У День Пам'яті захисників України я молюся за всіх героїв, які віддали своє життя за свободу своєї країни. Їхній мужність і самопожертва ніколи не будуть забуті. Вічна слава Героям, які захищали свою Батьківщину! - написав Моше Реувен Асман.

Нагадаємо, 28 серпня, стало відомо про трагічну загибель військовослужбовиці та активістки Наталі Кузнєцової, відомої як Іранка, яка втратила свого чоловіка під Бахмутом. 

Читайте також