На війні загинув син українських поетів

На честь загиблого сина українських поетів
На честь загиблого сина українських поетів

Український поет Тарас Ілля, син Валентини Отрощенко та Валерія Іллі, загинув на фронті. Він був молодим поетом, який недавно був мобілізований до Збройних сил України. Цю втрату оголосила Ана Море, виконавча продюсерка Громадського радіо.

Тарас Ілля був відомий поетом, який отримав премію імені Олеся Гончара у 2013 році за свою поетичну збірку "Коріння океану". Він навчався в Київському університеті ім. Тараса Шевченка і був прихильником футбольної команди "Динамо" Київ.

У поетичних колах його називали "Генералом". Він був мобілізований до Збройних сил в червні 2024 році.

Передам побажання пані Валентини. Вона поховала чоловіка, а тепер ховатиме сина, і їй дуже важко. Валентина Іванівна дуже просить, аби прийшли ті, хто знали Тараса, вчилися разом з ним в Шевченка або чули його вірші

- написала Анна Море.

Поховання поета і воїна Тараса Іллі, ймовірно, відбудеться наступного тижня на Лісовому кладовищі.

Батьки Іллі – видатні українські поети

Валентина Отрощенко – відома поетка, член Національної спілки письменників України з 1991 року. Вона є авторкою поетичних збірок "Віра" і "В зозулиній тиші". Її твори включені до кількох антологій, таких як "Шістдесят поетів шістдесятих років" і "Слово благовісту".

Батько Тараса, Валерій Ілля, був поетом та есеїстом, представником Київської школи поезії і лауреатом літературної премії імені Василя Симоненка. Він є автором збірок "За туманами ковалі", "Сварга", "Розширеними очима".

Раніше загинув радник колишнього головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного та полковник ЗСУ Олександр Никитюк від обстрілу російськими силами міста Добропілля на Донеччині.

Також через атаку Російської Федерації загинув рятувальник на Донеччині.

Читайте також