На Вінниччині є влучання в обʼєкти критичної інфраструктури (оновлено)

Руйнування критичної інфраструктури на Вінниччині
Руйнування критичної інфраструктури на Вінниччині

Російські війська здійснили напад на об'єкти критичної інфраструктури в Вінницькій області. Про це повідомила Наталія Заболотна, перша заступниця глави Вінницької ОВА. Внаслідок вибухів був пошкоджений приватний будинок. Інформація про загиблих наразі відсутня. Служби прибули на місце, щоб ліквідувати наслідки атаки.

Згодом Заболотна повідомила, що в ході атаки російських військ над Вінницькою областю було виявлено 15 дронів та 22 крилаті ракети. Вибито 2 дрони та 4 ракети, ще 8 безпілотників зникли безвісти. Були пошкоджені об'єкти критичної інфраструктури, а також школа та будинки. Внаслідок цього постраждали двоє цивільних осіб.

Заболотна наголосила, що усі служби працюють для ліквідації наслідків. Відновлюються електропостачання та водопостачання. Проводяться піротехнічні обстеження для виявлення вибухонебезпечних предметів. Вогнеборці локалізували та ліквідували пожежі, спричинені влучаннями. Рух залізничним транспортом, який було зупинено, відновлено.

Також російські загарбники здійснили атаку на енергетичні об'єкти Полтавської області, що призвело до травмування п'яти осіб. Був пошкоджений також об'єкт інфраструктури в Луцьку, де втратили життя одна людина. У Дніпропетровській області в результаті атаки загинув 69-річний чоловік. В інших регіонах України також почали виявлятися акти агресії з боку Росії.

Ситуація щодо енергетичного сектору стала настільки складною, що в Києві були введені "Пункти незламності". Уряд наказав ДТЕК провести екстрені відключення світла. У багатьох регіонах України виникли знеструмлення. На щастя, "Укрзалізниця" вирішила проблему транспортування пасажирів шляхом використання резервних тепловозів.

Читайте також