На Вінниччині зафіксовано масовий мор риби у Ладижинському водосховищі

Масове загибель риби у Ладижинському водосховищі
Масове загибель риби у Ладижинському водосховищі

Водосховище на Вінниччині перетворилося на масову морову яму для риби

Екологи з'ясовують причини масового мору риби у Ладижинському водосховищі на Вінниччині. У результаті обстеження було виявлено близько 3 тисяч загиблих риб, включаючи судака, ляща, окуня, плітку та бичка. Середня вага риби становила приблизно 20 грамів. Згідно зі заявою начальника Державної екологічної інспекції у Вінницькій області Юрія Дубового, проби води були зібрані для аналізу, і рівень кисню виявився нормальним. Початкова причина мору риби поки що невідома.

Близько 5600 тонн забрудненої води потрапили до річки Сейм

У результаті забруднення цукровим заводом в Курській області, близько 5600 тонн забрудненої води потрапили до річки Сейм. Відновлення екосистем річок Сейм та Десна може зайняти 2-3 роки. Забруднення продовжує розповсюджуватися у річці Десна, наближаючись до Києва. Заступник міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Олександр Краснолуцький повідомив, що забруднення рухається в напрямку столиці тільки фрагментарно, а не у цілому.

Наразі невідомо, чи забруднення річки Сейм було умисним чи результатом раптової аварії. Фахівці вже почали проводити заходи для локалізації забруднення річки Сейм в Чернігівській області з метою запобігання подальшому поширенню.

Читайте також