На Закарпатті звільнено очільника обласного МСЕК – ЗМІ

Звільнення очільника ЗМІ на Закарпатті
Звільнення очільника ЗМІ на Закарпатті

Звільнено керівника МСЕК Закарпатської області

Юрій Веклинець, керівник обласної медично-соціальної експертної комісії (МСЕК) Закарпатської області, був звільнений з посади. Про це повідомив журналіст Віталій Глагола.

Звільнити Юрія Веклинця з посади головного лікаря Обласного центру медико-соціальної експертизи на підставі законів про працю України

За даними Глаголи, Веклинець був звільнений за згодою сторін. Він сам написав заяву на звільнення.

За перевірками скасовано висновки про інвалідність

Міністерство охорони здоров'я провело перевірки та скасувало висновки про встановлення інвалідності 74 військовозобов'язаним Хмельницьким МСЕК. Попередньо, понад 50 прокурорів Хмельниччини на чолі з обласним прокурором Олексієм Олійником отримали інвалідність через корупційну схему Тетяни Крупи у МСЕК.

Згодом генеральний прокурор України підписав наказ про проведення службового розслідування у зв'язку з поширенням інформації про отримання груп інвалідності 50 прокурорами Хмельницької обласної прокуратури.

Крім того, керівницю Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи Тетяну Крупу та її сина - начальника обласного Пенсійного фонду Олександра Крупу - викрили на незаконному збагаченні. Під час обшуків у них знайшли майже $6 млн готівкою.

7 жовтня Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід керівниці Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи Тетяні Крупі. Її відправили під варту на 60 днів із можливістю внесення застави розміром в понад 500 млн грн.

Читайте також