Нардеп розкрив невідомі деталі про дозвіл США на удари в глиб Росії

Нардеп розкриває деталі про дозвіл США на удари в Росії
Нардеп розкриває деталі про дозвіл США на удари в Росії

Заступник голови Комітету Верховної Ради з питань національної оборони Єгор Чернєв розповів, що США можуть надати Україні дозвіл на використання далекобійної зброї проти Росії після президентських виборів. Про це він заявив під час телемарафону.

За словами Чернєва, обережність США, зокрема адміністрації президента Байдена, полягає у тому, щоб не давати приводу для спекуляцій Трампа. Тому до виборів вважається малоймовірним надання дозволу Україні.

"На сьогодні вони (адміністрація президента США, – ред.) дуже обережні. І, зокрема, Байден – як представник демократів – не хоче давати якихось приводів для спекуляцій Трампа. Тому до виборів, я думаю, що нам навряд чи що щось дадуть", - пояснив Чернєв.

Депутат нагадав про прогнози британських експертів, які передбачали видачу дозволу до зими, але він сподівається на швидше рішення. Чернєв також зазначив, що рішення про дозвіл вже було практично ухвалено американською стороною.

"Я від своїх друзів-конгресменів знаю, що рішення вже було на столі... Щось сталося - чи РФ під тиском зробила якийсь крок назад, і тому США не надали нам дозволу", - сказав він, додавши, що причини зміни ситуації залишаються невідомими.

Незважаючи на поточну невизначеність, Чернєв висловив упевненість, що питання залишається актуальним.

"Все одно дозвіл на столі. Але поки що рішення не прийняте. Чи буде це рішення до виборів? Я не впевнений. Але після - досить імовірно", - сказав він.

Нагадаємо, раніше в Офісі Зеленського розповіли про реакцію на "План перемоги" у Вашингтоні і про наявність дозволу на далекобійні удари по РФ.

Читайте також