Навіть закидання фронту "м’ясом" не приносить ворогу бажаних результатів — військовий оглядач

Військовий оглядач на фоні закиданого фронту
Військовий оглядач на фоні закиданого фронту

Виплати військовослужбовцям в Росії постійно зростають через зменшення кількості охочих укладати контракти з Міністерством оборони. Експерти вважають, що це може призвести до проведення реальної мобілізації.

Якщо тільки на початку року виплата становила 200 тис. рублів, то зараз ці цифри зростають. У Казані збільшення становить 1,7 млн рублів і досягатиме 2,1 млн рублів. У Москві та області очікують підвищення до 5 млн рублів. Загалом, підписникам контрактів виплачуватимуть понад 2 млн рублів, - розповів військовий оглядач Денис Попович.

За його словами, підвищення виплат зумовлене зменшенням кількості охочих укладати контракти, через поширення інформації про реальну ситуацію на фронті. Російська армія також стикається з проблемами поповнення техніки, її запаси поступово вичерпуються. Тому Кремль намагається залучити допомогу з Північної Кореї.

Незважаючи на це, влада РФ наразі утримується від оголошення загальної мобілізації, оскільки боїться протестів. Вона намагається забезпечити потреби армії за рахунок добровільного укладення контрактів і підвищення виплат.

Проте, якщо загальна мобілізація стане реальністю, то виплати можуть припинитися. Тому російське суспільство має негативне ставлення до примусової мобілізації, - підкреслив Попович.

За словами експерта, ситуація в РФ відрізняється від 2022 року, коли була часткова мобілізація. Зараз навіть масове направлення військ на фронт не дає бажаних результатів, а лише призводить до великих втрат і оплачується кров'ю. Крім того, ще існує прихований опір у російському суспільстві до проведення примусової мобілізації.

Читайте також