"Не капітуляція": Трамп на зустрічі із Зеленським висловився про свою стратегію щодо України

Трамп і Зеленський обговорюють стратегію відносин з Україною
Трамп і Зеленський обговорюють стратегію відносин з Україною

27 вересня 2024 року, на початку зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським у Нью-Йорку, колишній президент США та кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп зробив гучну заяву щодо своєї стратегії завершення війни в Україні.

"Це – не капітуляція. Моя стратегія полягає в тому, щоб врятувати життя. Я хочу врятувати життя. Мільйони людей мертві, на мільйони більше, ніж вони навіть думають. І це не моя битва, але це боротьба за порятунок людства"

, - заявив Трамп журналістам.

Він повторив свою тезу про можливість швидкого досягнення мирної угоди між Путіним і Зеленським у разі свого обрання президентом США. "У нас дуже хороші стосунки, і у мене також дуже хороші стосунки, як ви знаєте, з президентом Путіним. І я думаю, якщо ми виграємо, я думаю, що ми вирішимо це дуже швидко", - додав Трамп.

Ця заява прозвучала на тлі критики з боку віцепрезидентки США Камали Гарріс, яка днем раніше, під час зустрічі з Зеленським у Білому домі, назвала подібні пропозиції "капітуляцією, що є небезпечним і неприйнятним".

Нагадаємо, що раніше цього тижня Трамп висміяв заяви президента Байдена про підтримку України "до перемоги" та наполягав на припиненні допомоги Києву.

Зустріч Трампа і Зеленського відбулася у Trump Tower на Манхеттені, незважаючи на попередні заяви штабу Трампа про відсутність планів такої зустрічі. Президент України планував презентувати обом кандидатам у президенти США свій "План перемоги".

Читайте також