Не лише документи: що іще ФБР вилучило у Байдена під час обшуків

Під час обшуків у домі президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена у Вілмінгтоні штат Делавер ФБР вилучило не тільки секретні документи.

Забрали також його блокноти, де крім особистої інформації містилася й така, що мала державне значення, повідомляє NBC News із посиланням на джерело, знайоме з ходом розслідування.

"Записники, в яких Байден робив записи під час перебування на посаді віцепрезидента, були серед речей, які ФБР вилучило в одному з його будинків. Деякі записи стосуються його офіційної діяльності, зокрема містять деталі його дипломатичної роботи за часів президенства Барака Обами", повідомило джерело.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

За словами цієї особи, блокноти містять нотатки Байдена на різні теми, як особисті, так і службові. Правоохоронці вилучили велику кількість блокнотів, але скільки точно невідомо.

"Деякі сторінки у блокнотах, хоча й не містять потенційно секретної інформації, все одно можуть вважатися державною власністю відповідно до Закону про президентські записи, оскільки вони стосуються офіційних справ, які Байден вів на посаді віцепрезидента", пише видання.

Раніше стало відомо, що в офісних приміщеннях у Центрі дипломатії та глобальної взаємодії ім. Байдена при університеті Пенсільванії виявили 10 секретних документів.

За даними CNN, там міститься інформація про Україну, Іран і Велику Британію, а документи датовані періодом між 2013 і 2016 роками. Джо Байден користувався цим офісом у період з 2017-го по 2020 рік після того, як пішов з посади віцепрезидента США.

До цього секретні файли знайшли в резиденції експрезидента США Дональда Трампа у Флориді.