Не можемо чекати 75 років: Кулеба зробив заяву про вступ України до НАТО

Прапор України та прапор НАТО
Прапор України та прапор НАТО

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба привітав рішення саміту НАТО у Вашингтоні про підтримку України, але заявив, що дуже важливо, щоб Київ став членом Альянсу якомога швидше.

Про це він заявив у інтерв'ю CNN.

"Ми будемо повністю раді, коли Україна стане членом НАТО. І обіцянку цього буде втілено. Ми побачили дуже обнадійливі сигнали на всіх рівнях за останні два дні про те, що шлях до членства незворотний, що Україна буде в НАТО.
"Але ми не можемо чекати ще 75 років, щоб відсвяткувати надходження України. Це має статися раніше, а чи не пізніше. Тому що це єдиний шлях, щоб забезпечити стратегічну безпеку та стабільність у Євроатлантичному регіоні", - зазначив він.

Кулеба наголосив, що на саміті Альянсу Україна отримала обіцянки додаткової військової допомоги, зокрема систем протиповітряної оборони. Він також підкреслив важливість забезпечення українських військ достатнім озброєнням для утримання позицій.

Варто зазначити, що хоча у комюніке вашингтонського саміту НАТО зазначається незворотність шляху України до Альянсу, запрошення до членства не було надано через відсутність консенсусу серед країн-членів.

Нагадаємо також, що НАТО протистоятиме спробам Росії надавати економічний тиск політичним рішенням.

Читайте також