Не стало легендарної гімнастки Альбіни Дерюгіної

У середу, 29 березня, повідомили про смерть української гімнастки, заслуженої тренерки України Альбіни Дерюгіної.

Спортсменка померла на 92-му році життя, інформує пресслужба Національного олімпійського комітету.

"Із сумом сповіщаємо, що зупинилося серце легенди світової художньої гімнастики, Героя України, члена Виконкому НОК України, заслуженого тренера України Альбіни Миколаївни Дерюгіної. Неоціненна втрата в олімпійській родині", йдеться в повідомленні.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Дерюгіна вважається основоположницею художньої гімнастики в Україні. У цей вид спорту вона прийшла на зорі його зародження і заклала "міцний фундамент", кажуть в НОК.

"За роки роботи вона виховала не одне покоління гімнасток, які здобували олімпійські нагороди, перемагали на чемпіонатах світу та Європи, примножуючи спортивну славу України. Сьогодні її вихованки відомі у всьому світі", додали в повідомленні.

Дерюгіна вчила гімнастики Ольгу Щеголеву, Ольгу Плохову, Вікторію Сірих, Людмилу Євтушенко, Ірину Дерюгіну (свою доньку), Олександру Тимошенко, Оксану Скалдіну, Еліну Хозлу, Тамару Єрофеєву, Ганну Безсонову, Наталію Годунко, Ганну Різатдінову.

Альбіна Дерюгіна народилася 16 березня 1932 року в нині окупованій Макіївці Донецької області.

Працювала в СДЮШ олімпійського резерву з художньої гімнастики, була головною тренеркою збірної команди України. За роки роботи тренером Дерюгіна виховала низку олімпійських чемпіонок, чемпіонок світу та Європи.

У Києві створила "Школу Дерюгіних" з художньої гімнастики, яка набула світової популярності.