Негода накоїла лиха в столиці й низці областей: показали наслідки

У Україні другу добу панує негода. Рятувальники ліквідовують наслідки у вигляді повалених дерев та обірваних ліній електропередачі. Дісталося Київщині й низці областей.

Минулої доби підрозділи Державної служби надзвичайних ситуацій Вінниччини 23 рази виїжджали на ліквідацію негоди, повідомила вранці 29 березня пресслужба ДСНС.

"Оперативно розкрижовуючи стовбури дерев, що попадали на дороги, та прибираючи залишки гілля з автошляхів, рятувальники працювали у Гайсинському, Вінницькому, Жмеринському, Хмільницькому, Могилів-Подільському районах області та в місті Вінниця", йдеться у повідомленні.

Черкаські надзвичайники минулої доби за допомогою спеціального обладнання прибрали два повалених дерева, що впали на дорогу в місті Сміла та біля села Руська Поляна. Того ж дня рятувальники працювали в Уманському та Звенигородському районах.

Через погіршення погодніх умов у столиці запровадили аварійні відключення. Вони діють в Шевченківському, Солом'янському, Святошинському, Голосіївському, Печерському, Подільському, Дарницькому та Дніпровському районах. Найбільше пошкоджень у Києво-Святошинському енерговузлі.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

На Кіровоградщині підрозділи ДСНС спилювали та прибирали аварійні дерева у Олександрійському, Голованівському, Новоукраїнському районах та в обласному центрі.

"Негода триває. Закликаємо вас бути вкрай обережними під час перебування на вулиці, триматися подалі від рекламних щитів, ліній електропередачі. Особливо уважними слід бути водіям, оскільки на дорогах можлива ожеледиця. Бережіть себе", наголошують у відомстві.

Енергетики працюють у посиленому режимі, аби максимально швидко відновити роботу обірваних поваленими деревами ділянок електромереж. До робіт у столиці та Київщині залучили 108 бригад, звітує ДТЕК.

29 березня в Україні буде хмарно та прохолодно. Синоптики прогнозують у північних, західних та центральних областях невеликий мокрий сніг. У східних областях пройдуть дощі. Українців попереджають також про сильні пориви вітру. На дорогах усієї країни, окрім півдня та сходу, місцями буде ожеледиця.