Непідготовлені й ослаблі. WSJ передбачає, яких військових надала КНДР для Росії

військові з КНДР для Росії
військові з КНДР для Росії

За даними розвідки, військові з КНДР, які наближаються до фронту, є молодими людьми від підліткового до 20 років, які перебувають на початкових етапах військової служби. Вони мають особливу підготовку на спеціальних диверсійних операціях та руйнуванні інфраструктури в гірських районах Південної Кореї. Зауважується, що вони ймовірно не мають досвіду за межами КНДР та використовують застаріле озброєння.

Міністр оборони Південної Кореї Кім Йон Хен висловився, що ці військові "найманці з гарматного м'яса". Також, за об'єктивними оцінками, вони виглядають слабкими та низькорослими, що свідчить про недоїдання в КНДР.

Цього місяця до Росії прибули близько 3 тисяч північнокорейських військових за оцінками США, Південної Кореї та України.

Причини та роль цих військових поки не зрозумілі, проте, вони можуть отримати досвід, спостерігаючи за використанням дронів та військовими умовами Росії. Аналітики також зазначають, що це розгортання військових може бути спробою представити КНДР як оборонну силу та допомогти Росії. Але якщо їх залучать до бойових дій, це загострить ситуацію, зауважують партнери США та НАТО.

Президент України Володимир Зеленський стверджує, що Москва налаштована на продовження агресії, тому залучила Північну Корею. Розвідка також повідомляє, що вже незабаром ці військові КНДР будуть задіяні Росією в зонах бойових дій проти України.

Читайте також