Німеччина хоче збільшити допомогу Україні

Німеччина хоче у найближчі роки збільшити витрати на військову допомогу Україні з 3 млрд до понад 15 млрд.

Про це йдеться у конфіденційному листі від міністерства фінансів до бюджетного комітету Бундестагу, передає Spiegel.

Парламентський державний секретар міністра фінансів Крістіана Лінднера Флоріан Тонкар у листі простить парламентарів виділити більше грошей.

Федеральний уряд прагне розширити військову допомогу Україні. Для цього йому потрібне схвалення бюджетного комітету. Але за винятком Лівих і "Альтернативи для Німеччини" у Бундестазі сформувалась міжпартійна більшість у питанні підтримки України.

"У зв'язку з високими матеріальними втратами Збройних сил України необхідні нові поставки матеріальних засобів. Для сталого оснащення Збройних сил України відповідно до потреб необхідно негайно укласти численні договори про закупівлю, які також встановлюють платіжні зобов'язання на майбутні фінансові роки" вказали у Мінфіні.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Йдеться про протиповітряну оборону, броньовану гусеничну техніку, постачання боєприпасів для німецьких систем озброєння та артилерію.

У листі наголосили, що без постійної підтримки існує серйозний ризик того, що Україна програє з непередбачуваними наслідками для європейського мирного порядку.

Цього фінансового року ФРН виділила 2,2 млрд на "модернізацію країн-партнерів у сферах безпеки, оборони та стабілізації". Міністерство оборони оплатило з цих коштів значну частини поставок зброї в Україну та заміну систем, які передали зі складів Бундесверу.

Ця сума має бути збільшена більш ніж удвічі до понад 5,4 млрд.

У найближчі роки ще 8,8 млрд виділять на "дозволи на взяття зобов'язань". Міністерство оборони може укласти контракти на відповідну суму. Поки на це запланували 1 млрд. Загалом, допомога Україні збільшиться з нинішніх 3,2 млрд до понад 15 млрд.

На закритому засіданні у вівторок депутати повинні з'ясувати, на що саме підуть додаткові гроші для України. Масштабне збільшення допомоги позитивно здивувало багатьох з них.

Німеччина передала Україні новий пакет військової допомоги.

До нього, зокрема, увійшли три інженерні танки Dachs. Про це йдеться у повідомленні німецького уряду.

Україна також отримає 70 кулеметів MG3 для танків Leopard, БМП Marder і Dachs. Передано також запчастини для танків Leopard та бронемашин Marder.