Німецького депутата оштрафували за вирощення цибулі в Білорусії

Німецького депутата засуджено за вирощення цибулі
Німецького депутата засуджено за вирощення цибулі

Німецького депутата оштрафували за збереження бізнесу в Білорусі

Депутат від партії "Альтернатива для Німеччини" Йорг Дорнау отримав штраф за нещирість щодо свого бізнесу з вирощування цибулі в Білорусі. Про це повідомляє Welt.

"Ніхто не може просто так вирушити в диктаторську Білорусь і почати там фермерську діяльність, особливо якщо це представник Німеччини", - заявив глава фракції Лівої партії в Саксонії Ріко Гебхардт.

За даними Welt, Дорнау володіє фермою в Білорусі, яка займає сотні гектарів землі в районі кордону з Польщею та Литвою. Він також є співвласником і директором білоруської сільськогосподарської компанії "Цибулька-Бел" з жовтня 2020 року.

Журналісти виявили, що німецький депутат непрозоро проводив зустрічі з прихильниками білоруського диктатора Олександра Лукашенка, не розкриваючи інформацію про свій бізнес у Білорусі.

Президія парламенту Саксонії встановила, що нардеп порушив свої зобов'язання розкрити інформацію про свою діяльність, як це вимагає закон, і оштрафувала його на суму 20 862 євро, що становить потрійний розмір його місячного окладу.

Читайте також

Проамериканський путінський режим
06.09.2024 - 16:54 308 переглянули
Вельми антиамериканський 'Путінський режим'