Норвегія вводить жорстке обмеження у соцмережах для дітей

Дитина смартфон і окуляри комп'ютера
Дитина смартфон і окуляри комп'ютера

У Норвегії планують заборонити дітям віком до 15 років користуватися соцмережами. Про це заявив прем'єр-міністр країни Йонас Гар Стере, пояснюючи, що технологічні компанії працюють проти малих дітей, яких потрібно захистити від впливу алгоритмів. Ці слова цитує The Guardian.

Наразі в Норвегії існує обмеження на використання соцмереж дітьми до 13 років. Проте, як повідомляє газета, ця заборона не діє належним чином: 58% десятирічних і 72% одинадцятирічних дітей все одно користуються соцмережами. Щоб зробити заборону ефективнішою, влада планує змінити місцевий закон щодо персональних даних і ввести механізм офіційної перевірки віку.

The Guardian повідомляє, що схоже обмеження введено в Австралії в вересні. Там не встановлено точний віковий поріг, але мінімальний вік буде в діапазоні між 14 і 16 роками.

Раніше стало відомо, що Норвегія відмовила кільком українцям у тимчасовому захисті, які або походять з "безпечних" регіонів, або не проживали в Україні на час вторгнення Росії в 2022 році. Уряд Норвегії оголосив про жорсткі економічні заходи для українців і біженців з інших країн. Міністерка юстиції Емілія Енгер Мель заявила, що Норвегія знайшлася в кризі біженців.

Читайте також