Нова ціль росіян: речник ГУР розповів, куди ворог почне бити

Цілями росіян знову можуть стати військові об'єкти, шляхи постачання і все, що пов'язане з підготовкою до контрнаступу. Ворог намагатиметься його зірвати. Однак дуже часто ворог застосовує застарілі, неточні і неефективні засоби. Тому загроза для цивільного населення не зникне. Про це в інтерв'ю Gazeta.ua розповів речник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов.

"Метою масових ракетних ударів був блекаут і доведення до критичного стану енергетичної інфраструктури. Цей план провалився. Зараз ворог повертається до використання ракет та дронів, як це було під час першої тактики повномасштабного вторгнення. Тобто найбільш ймовірними цілями можуть знову стати військові об'єкти, шляхи постачання і все, що пов'язане з підготовкою до продовження процесу деокупації українських територій. Ворог намагатиметься зірвати наш наступ", говорить Юсов.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Це аж ніяк не означає, що загроза для цивільного населення зникне, наголошує спікер.

"З останніх ударів бачимо, що це не так. І для цього є багато причин. Одна з них вичерпання високоточної зброї: у росіян його залишилося близько 15 відсотків від початкової кількості. Відтак дуже часто ворог застосовує застарілі, неточні і неефективні засоби. Особливо, коли йдеться про С-300 по прифронтових територіях. Там про точність взагалі не йдеться. До того ж хибні розвідані у більшості випадків. Надалі найбільше страждатиме саме цивільна інфраструктура", каже Юсов.

У ніч на 28 березня армія РФ завдала масованого удару дронами-камікадзе по Україні. Мер Києва Віталій Кличко підтвердив влучання у Святошинському районі міста. Тієї ночі силам ППО загалом вдалось знищити 12 з 13 запущених по Україні дронів Shahed та один розвідувальний безпілотник, повідомили в Повітряних силах.