Обмеженість РФ у використанні валют відбивається на її економіці — О’Салліван

Обмеженість РФ у використанні валют
Обмеженість РФ у використанні валют

Учасник Центру європейської політики в Брюсселі, Девід О'Салліван, заявив, що вимушене використання Росією валют країн, що не схвалили санкції проти неї, впливає на російську економіку та показує ефективність цих обмежень.

Він прокоментував інформацію про отримання Росією значної кількості рупій за допомогою угод з Індією, якими вона може купувати необхідне обладнання в третіх країнах. Зазначається, що Росія інвестувала мільярди рупій в індійські акції та проєкти в країні.

"Насправді росіяни не так вже й багато хочуть купувати в індійців, і вони застрягли з горою рупій, які їм не особливо потрібні. Наскільки в індійської влади дійсно є технології, які могли б становити інтерес, можливо, це те, що потрібно вивчати далі... Але я думаю, що одна з проблем для Росії полягає саме в тому факті, що вони це роблять. Частина доходу, який вони отримують від своїх продажів нафти та газу, надходить у валютах, які не так зручні для них, як їм хотілося б. І це ще один виклик для російської економіки. Але, звісно, у мене буде кілька цікавих дискусій з індійськими колегами наступного місяця, коли буду там", - розповів О'Салліван.

Читайте також