Обставини трагедії у Полтаві з’ясовуватиме Головна інспекція Міноборони

Розслідування трагедії у Полтаві Міністерством оборони
Розслідування трагедії у Полтаві Міністерством оборони

Трагедія у Полтаві: російський агресор наніс удар по навчальному закладу і лікарні

Обставини трагедії у Полтаві у співпраці з правоохоронцями з’ясовуватиме Головна інспекція Міністерства оборони. Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров у Facebook.

Сьогодні Полтава і вся Україна переживає страшну трагедію. Російський агресор вдарив балістикою по одному з навчальних закладів міста і лікарні. Десятки людей загинули, сотні поранені. Рятувальники та екстрені служби працюють на місці.

Міністр оборони України зазначив, що сьогоднішні події у Полтаві - це черговий доказ жорстокості російського терору.

Мої щирі співчуття родинам загиблих. - додав Умєров.

За даними Міноборони, російські війська сьогодні завдали ракетного удару по навчальному закладу в Полтаві балістикою. Частково зруйнована одна з будівель інституту, багато людей опинились під завалами. 25 осіб врятовано, 11 деблоковано з-під завалів, рятувальні роботи тривають.

Спочатку було відомо про 41 загиблого. Більш ніж 180 людей поранені.

Очевидці розповіли "Главкому", що удар по Полтаві був дуже потужним, клуби чорного диму здійнялися в небо. Полтавська станція переливання крові, що працює на базі обласної лікарні, оголосила терміновий збір крові. Крім того розпочав роботу оперативний штаб із ліквідації наслідків удару в Полтаві. Попередньо відомо, що ушкоджень зазнало понад 10 житлових будинків.

Читайте також