Офіс Генпрокурора не реагує на проросійські заяви Арестовича – нардепка

Офіс Генпрокурора не реагує на заяви Арестовича
Офіс Генпрокурора не реагує на заяви Арестовича

Народна депутатка Соломія Бобровська повідомила, що Офіс генерального прокурора відмовився розглядати її заяву щодо висловлювань ексрадника Офісу президента Олексія Арестовича та направив документ до іншої інстанції. Про це нардепка розповіла на сторінці Facebook. 

Свою заяву Соломія Бобровська звернулася із заявою до Генерального прокурора на кінець липня. У своїй заяві вона згадувала про злочини, вчинені Арестовичем проти національної безпеки України.  

Арестович, який має аудиторію як в Україні, так і за її межами - заявив у своєму інтерв'ю Собчак про необхідність змін у політиці України та врахування інтересів Росії, а також російських наративів різного роду - зазначила політик.

Депутатка зазначила, що Офіс генпрокурора не хоче займатися такими речами, як захист національної безпеки.

ОГП направив мою заяву до Київської міської прокуратури, щоб там розглянули наявність публічних повідомлень, що загрожують національній безпеці країни-окупанта. Але боюся, що з Київської міської прокуратури моє звернення потрапить до поліції, а звідти - до інших бюрократичних структур - розповіла політик.

Бобровська наголосила, що не планує здаватися, до тих пір, поки не розпочне кримінальне провадження.

Нагадаємо, російська телеведуча Ксенія Собчак викликала шум у мережі своїм вбранням під час інтерв'ю з Арестовичем. Одяг, який обрала блогерка для інтерв'ю, став об'єктом активних обговорень в мережі. Під час розмови Собчак запитала, що треба зробити, щоб закінчити війну, а Арестович відповів, що "Україна має змінити свою внутрішню політику".

Нардепка Інна Совсун також заявила про порушення закону колишнім радником Арестовичем. Вона написала заяву до правоохоронних органів, вимагаючи почати кримінальне провадження проти нього за розповсюдження відеопродукції, що пропагує культ насильства та жорстокості. Вниманию Совсун випав семінар Арестовича в Школі мислення Апейрон, про який розповіли журналістки Емма Антонюк і Яна Брензей.

Читайте також

Вода затопила пустелю Сахару (фото)
вчора, 17:34 132 переглянули
Пустеля Сахара під водою (фото)